Koller Loenen en Koller Eerbeek weer onder één dak

Koller Loenen en Koller Eerbeek weer onder één dak

Koller is al meer dan 67 jaar een bekende naam in Loenen, Eerbeek en omstreken. Eigenlijk zijn er twee Koller installatiebedrijven; een met een vestiging in Loenen en een in Eerbeek. Tot nu toe opereerden deze ondernemingen volledig zelfstandig, maar vanaf 1 januari 2019 gaan zij gezamenlijk verder onder de naam Koller Installatietechnieken B.V.

"Samengaan leidt tot meer slagkracht en flexibiliteit"

Terug naar de oorsprong

Met de krachtenbundeling keert het bedrijf uit Eerbeek terug naar Loenen, de plek waar alles in 1951 begon met het loodgietersbedrijf van Bertus Koller senior. Hoewel de concurrentie in die tijd stevig was, wist Bertus Koller goed in te spelen op de behoefte van de wederopbouw en de groei van de papierfabrieken en industrie in Loenen, Eerbeek en omstreken. De zaken gingen goed en ook de tweede generatie Koller, zonen Bertus junior, Dick en Eddy, werkten in het bedrijf. 

Nadat Bertus senior zich om gezondheidsredenen terugtrok, werd het bedrijf in drie delen opgesplitst onder zijn zonen. Koller Loenen kwam onder leiding van Bertus Junior, Dick startte Koller Eerbeek en Eddy startte zijn onderneming in Hattem. Vooral de splitsing tussen Loenen en Eerbeek leidt soms tot verwarring onder klanten die veronderstellen dat het om hetzelfde bedrijf gaat. Beide voeren immers het bekende logo met de naam Koller met daarvoor drie rode stippen onder elkaar. 

Derde generatie

Inmiddels staat de derde generatie al een aantal jaren aan het roer in de persoon van Berry Koller in Loenen en Arjan Willems, de schoonzoon van Dick Koller, in Eerbeek. Omdat Arjan Willems heeft aangegeven zijn functie neer te willen leggen om een eigen technisch adviesbureau te beginnen, is besloten de krachten te bundelen en de twee bedrijven weer samen te voegen onder leiding van Berry Koller. 

Toekomst

Berry Koller is vol vertrouwen over de toekomst van het familiebedrijf waar inmiddels ook dochter Lindsey Koller werkzaam is. ‘Samen hebben we meer slagkracht en kunnen we een verdere professionaliseringsslag maken. Vooral op het gebied van certificering en regelgeving komt er veel op de onderneming af. We willen onze processen verder automatiseren. Door het grotere aantal monteurs zijn we bovendien meer flexibel en kunnen we grotere klussen aan.’ 

Ook Arjan Willems is positief over de samenvoeging. ‘Samen staan we sterker. Als er iemand niet is, kun je dat makkelijker opvangen. Met 9 monteurs heb je meer flexibiliteit en kun je sneller reageren. Dat is belangrijk omdat er steeds meer ad hoc opdrachten zijn. Bedrijven willen vooral dat de klus snel wordt uitgevoerd. Het maakt hen niet uit of dat gebeurt door iemand uit Loenen of Eerbeek.’ 

Klanten 

Voor de klanten en de werknemers van Koller verandert er volgens Berry Koller niet zoveel. ‘Onze klanten en werknemers zijn al gewend aan de samenwerking. De monteurs uit Eerbeek en Loenen draaien nu al jaren samen storingsdienst. Klanten kunnen ons voorlopig gewoon bereiken op de gebruikelijke telefoonnummers en E-mailadressen.’

Koller Installatietechnieken B.V.

Met het samenvoegen van Koller Loenen en Koller Eerbeek osntaat een installatiebedrijf met 11 werknemers dat is gespecialiseerd in de aanleg van gas- en waterleidingen, sanitair, dakbedekking, verwarming en koeling, ventilatiesystemen, roestvaststaal leidingwerk, elektra-werkzaamheden en duurzame energiesystemen. 

Contactgegevens

Koller Installatietechnieken B.V.
Eerbeekseweg 43
7371 CC Loenen

Tel: 055-5051387 / 0313-659027
E-mail: info@koller-installatie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *