Hoe kan ik mijn radiatoren ontluchten?

Heeft u de CV Installatie bijgevuld en blijft een radiator gedeeltelijk koud terwijl andere radiatoren in uw systeem wel warm worden? Dan heeft u waarschijnlijk lucht in uw CV installatie.

Ontlucht uw radiatoren
Benodigdheden: een ontluchtingssleutel en absorberende doek. Voor het ontluchten dient u uw CV ketel uit te schakelen. Let op dat u hierbij eerst de thermostaat uit zet en daarna uw CV ketel.
Ontluchten doet u altijd door te beginnen met de radiatoren op de begane grond en vervolgens werkt u naar boven, dit omdat warme lucht altijd naar boven stijgt in uw leidingen.

1. Draai alle radiatoren in huis volledig open

2. Zet de thermostaat gedurende 10 minuten minimaal op 25 graden, de lucht verzameld zich nu bij de ontluchtingsventielen

3. Zet na 10 minuten de radiatorknoppen dicht

4. U kunt nu ontluchten. Draai met de ontluchtingssleutel het ventiel van de betreffende radiator open en hou een absorberende doek bij het onluchtingsventiel

5. Wacht tot het water uit het ventiel komt en draai deze dan weer dicht. Het water kan troebel of zwart zijn dit is normaal

6. Draai alle radiator knoppen weer open

7. Zet de thermostaat weer aan en controleer na 10 minuten of de waterdruk in uw CV installatie tussen de 1,5 en 2,0 bar is. Is de druk in uw leiding lager dan 1,5 bar dan dient u de installatie bij te vullen, klik hier voor de uitleg